Версія для друку
П'ятниця, 06 травня 2022 00:00

Тетяна Бондаренко провела відкриту лекцію з медіаграмотності в умовах війни

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Онлайн-лекцію «Інфомедійна грамотність суспільства в умовах війни» провела кандидатка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тетяна Бондаренко.

Зустріч мали змогу відвідати студенти, аспіранти та науковці різних закладів вищої освіти. Учасники не тільки слухали лекцію, а й долучалися до інтерактиву.

Говорили про медіаграмотність як навичку XXI століття. Спікерка проілюструвала прикладами питання вибору джерел інформації та роботу з ними. Вона зауважила, що саме мова допомагає відрізнити ворожий телеграм канал від українського. Лекторка детально проаналізувала ознаки та різновиди фейків, а також розкрила сутність інформаційно-психологічної операції росії проти України та її елементів.

— Для того, щоб не бути деморалізованим і протидіяти інформаційно-психологічної операції, яка паралельно проходить із воєнними діями, треба звертатися до офіційних джерел, — наголосила Тетяна Бондаренко в ході розмови.


Джерело: cdu.edu.ua
Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького