Версія для друку
Вівторок, 21 лютого 2023 00:00

Захід «Українська – мова Перемоги» відбувся в ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Доцентка кафедри українського мовознавства та прикладної лінгвістики Галина Ярмоленко провела для першокурсників івент до Міжнародного Дня рідної мови. Головна мета зустрічі – підтримати патріотичний дух, утвердити українську національну ідентичність.

«У наш час мова є маркером «свій – чужий», тому такий захід обов’язково потрібний. А те, що він відбувається напередодні трагічної події – річниці російського вторгнення в Україну, на мою думку, викликає в присутніх щем», – зауважила Галина Ярмоленко.

Під час заходу студенти натхненно читали власні вірші про мову, співали чуйні, зворушливі пісні.

«Наша рідна мова під загрозою. Саме від нас залежить, чи виживемо ми як нація. Я прошу вас визначитися, коли говорите російською: ви росіяни чи українці. За кого ви? Ким будуть ваші діти?» – зворушливо звернулася до присутніх директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко.

Захід не залишив байдужим нікого, кожен замислився над важливістю розмовляти українською, повністю відмовитись від мови ворога.

«Моє ставлення до української мови завжди було позитивним. Але я ніколи не замислювалася над тим,  наскільки вона має значення. Без неї немає народу. Війна змусила багатьох подумати про те, хто ми. Багато людей, які проживають в Україні, продовжують розмовляти мовою ворога. На мою думку, це неправильно», – сказала студентка 1-А курсу Анна Ракіто.

Автор: студент 1-Ж курсу Денис Непогодьєв
Фото: студентка 4-ВБ курсу Інна Молнар