Версія для друку
Середа, 22 червня 2022 00:00

Директорка ННІ УФСК розповіла на радіо про новий мовний волонтерський проєкт

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Оксана Іванченко поділилась «UA: Українське радіо. Рось» про курси з української мови, які започаткували викладачі навчально-наукового інститутуту української філології та соціальних комунікацій. Основна мета проєкту: поліпшити знання державної мови.

“Ми звернули увагу, що зараз затребувані такі курси, такі бесіди. У нас дуже багато внутрішньо переміщених осіб, які із заохоченням звертаються. Для них це потреба поліпшити свої знання з української мови або надолужити якісь прогалини”, – розповіла директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко «UA: Українське радіо. Рось».

Доцентка наголосила на важливості вивчення української мови не тільки для досконалого мовлення, а й для усунення особистих бар’єрів та невпевненості у власних висловлюваннях. На курсах обговорюватимуть найбільш актуальні та цікаві теми української мови, як от правопис та діалектика. Дистанційне навчання мови планують проводити до кінця літа, але, якщо виникатиме необхідність, інститут готовий продовжити курси і надалі. До мовних курсів може долучитись абсолютно кожен за допомогою покликань на сайтах інституту та університету. Заняття проводяться щосереди о 16 годині.

Також викладачка поділилась порадами, як після завершення курсів людям самостійно опановувати українську мову та долати мовні бар’єри. Вона наголосила, що потрібно шукати та використовувати українськомовний контент для швидшого вивчення мови.

– Говоріть, читайте, дивіться фільми українською, це дійсно допомагає. Головне – не бійтеся, – порекомендувала Оксана Іванченко.

Нагадуємо, що раніше пресслужба ННІ УФСК уже розповідала про проєкт для покращення володіння українською мовою. Повідомлення з лінками на зустрічі можна переглянути ТУТ.

Автор: студентка 1-ВБ курсу Ірина Захарченко

Фото: зі сторінки Оксани Іванченко у соціальній мережі «Фейсбук»