Субота, 22 травня 2021 00:00

Тиждень науки пройшов у ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Викладачі та студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій провели низку заходів у межах Тижня науки.

День науки – професійне свято працівників наукової сфери, яке українці відзначають щорічно у третю суботу травня на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України.

Про це повідомляє кореспондент пресслужби ННІ УФСК.

Доцент кафедри методики навчання, стилістики і культури української мови ЧНУ імені Богдана Хмельницького Галина Чорновол брала участь у Міжнародній науковій конференції «Термінологія і сучасність» Інституту української мови НАН України. Збори відбулися 13 травня 2021 року. Галина Чорновол виконувала обов'язки секретаря першої секції «Термін і мовна практика. Професійна мовна особистість». Також вона виголосила доповідь на тему «Основні проблеми внормування сучасної української термінології».

Науково-методичний семінар «Сучасні підручники з української мови в компетентнісному вимірі шкільної освіти» було проведено кафедрою методики навчання, стилістики і культури української мови. Семінар мав на меті здійснення структурно-функціонального аналізу сучасних підручників з української мови, зокрема авторів: Н. Б. Голуб, О. М. Горошкіна, О. М. Авраменко, С. Я. Єрмоленко.

Всеукраїнський науковий семінар «Україністика Черкащини: здобутки і перспективи» організувала кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики, кафедра української літератури та компаративістики 18 травня. Кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики ініціювала презентації своїх досягнень впродовж останніх двадцяти років. Особливе місце у заході зайняв «Словник Середньонаддніпрянських говірок». На кафедрі української літератури та компаративістики виділили праці Володимира Поліщука: перший том «Літературної енциклопедії Черкащини» і «Літературна історія Черкаського університету». Присутні також дізналися, звідки беруть початок підрозділи інституту.

Третій модуль онлайн-навчання «Journalism Teachers Akademy» відвідали викладачі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій 18 травня. Зустріч стартувала за ініціативи «Українського інституту медіа та комунікацій» і Deutsche Welle Academie.

День відкритих дверей проекту DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм» відбувся на кафедрі журналістики, реклами та PR-технологій 19 травня. Презентувала основні результати та окреслила перспективи проекту координатор DESTIN у ЧНУ, доцент, завідувач кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко. Віртуально до Open Day приєднався професор університету Бат Спа, керівник проекту DESTIN Єн Гадд. Для учасників Дня відкритих дверей проекту DESTIN провели екскурсію навчальними аудиторіями й організували ворк-шоп зі знімання та монтування відео.

Обговорення наукових доробків студентів із залученням стейкхолдерів велося на кафедрі журналістики та PR-технологій 19 травня в онлайн-форматі.

Кафедральний семінар «Дидактичні засади журналістики» з відповідальною доценткою Тетяною Бондаренко організувала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій 20 травня.

Засідання гуртка з методики навчання мови «Компетентнісний підхід до створення наочності на уроках української мови» відбулося 21 травня. Студенти третього курсу, під керівництвом Вікторії Руденко, презентували авторські розробки навчально-методичного матеріалу з вивчення морфології у шостих – сьомих класах, критично осмислювали здобутки й прорахунки в створенні наочності, визначали основні вимоги до створення роздавального матеріалу з української мови. Приємно зауважити, що дванадцять комплектів карток, а саме тридцять примірників, виготовлених з урахуванням компетентнісного підходу до навчання, подарують Черкаській школі номер сім.

Автор: студентка 2-ВБ курсу Юлія Капуш

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F