Вівторок, 09 листопада 2021 00:00

До Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилися викладачі та студенти ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Радіодиктант до Дня української писемності та мови відбувся 9 листопада. Цього року для студентів і викладачів ЧНУ імені Богдана Хмельницького він пройшов у дистанційному форматі.

Директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко наголосила на важливості радіодиктанту:

«Наш інститут цьогоріч уже двадцять перший раз із радістю, відповідальністю й повагою до рідної мови долучається до написання радіодиктанту. Дистанційне навчання не стало перешкодою для студентів та викладачів узяти участь у флешмобі. Такі заходи згуртовують та акцентують увагу на важливості мовної культури».

Про свої враження від участі в такій масштабній акції розповіла студентка 1 курсу ОП «Прикладна лінгвістика» Мирослава Хоменко:

«Мені дуже цікаво було перевірити свої сили та дізнатися результати написання цього диктанту. Загалом, як на мене, це дуже гарне випробування знання рідної мови кожного українця і чудовий спосіб зрозуміти свій рівень».

IMG 6652

Написав і зачитав текст український письменник Юрій Андрухович. Усі охочі мали змогу почути ефір на платформах: UA: Українське радіо, загальнонаціональний телеканал UA: ПЕРШИЙ, регіональні філії Суспільного, а також цифрові платформи Суспільного.

Автор: студентка 2-ВБ курсу Анастасія Щетініна

Фото: студентка 3-ВБ курсу Інна Молнар та особисті матеріали викладачів і студентів ННІ УФСК

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F