Середа, 17 листопада 2021 00:00

Студенти ННІ УФСК здобули призові місця у Міжнародному конкурсі Шевченка

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Студенти навчально-наукового інституту української філології і соціальних комунікацій посіли призові місця у ХІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

«Мовно-літературний конкурс – це гарна можливість для студентів долучитися до свого минулого, культурних надбань, досвіду, набутого попередніми поколіннями, і ще раз звернутися до художнього світу Тараса Шевченка. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького має успішний досвід проведення конкурсу за останні п’ять років. Сподіваємося, що цьогорічні переможці гідно представлять наш університет на наступних етапах конкурсу», – прокоментувала голова журі, професорка, завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Людмила Шитик.

Загалом учасникам-філологам надали годину та тридцять хвилин на написання твору на тему: «Образи, мотиви і сюжети європейської культури та історії у творчості Тараса Шевченка і Лесі Українки».

«Конкурс – це показник того, чи актуальна для молоді творча спадщина Кобзаря, чи важливими серед різноманітних сучасних захоплень є питання рідної мови та літератури. Щиро радію, що наші студенти беруть активну участь у конкурсі та проявляють високий рівень знань, творчі здібності, а головне - цікавість до тематики», – прокоментувала директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко.

Конкурсантів оцінювало журі у складі:

голова журі – завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, професорка Людмила Шитик.

Члени журі:

професор кафедри української літератури та компаративістики Василь Пахаренко;

виконувачка обов’язків завідувачки кафедри методики навчання, стилістики і культури української мови Вікторія Руденко;

доцентки кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Алла Таран і Галина Ярмоленко;

доцентки кафедри української літератури та компаративістики Інна Кошова і Ганна Синьоок.

Результати конкурсу такі:

Серед переможців ННІ української філології та соціальних комунікацій:

І місце

Людмила Гонда, магістрантка 1 року навчання

ІІ місце

Олександра Коміренко, 4-А


Анастасія Коваль, 1-А

ІІІ місце

Надія Гонда, 1-А

 

Лада Макаревич, магістрантка 2 року навчання

 

Марина Охріменко, 1-А

 

Анна Кондратюк, 2-В

Своїми враженнями поділилась студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Анастасія Коваль: «Коли ти бачиш завдання конкурсу вперше, відразу виникає питання: «Чому я прийшла на нього?» Але, коли пройшло хвилин десять, то розумієш всю глибину проблеми. І виникає якийсь азарт, хочеться писати ще, і ще. Але потрібно зупинятися, час закінчується і твір повинен бути вже відправлений».

Організатори щиро привітали переможців! А також дякують усім за активну участь у конкурсі і зичать творчої наснаги на многая літа. Подальших вам успіхів і перемог!

Автор: студентка 1-ВБ курсу Ірина Захарченко

Фото з особистого архіву студентів

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F