Понеділок, 13 грудня 2021 00:00

Андріївські вечорниці відсвяткували в ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Святкування Андріївських вечорниць відбулося в Музеї українського рушника 13 грудня. Його організували професорка Наталія Ярмоленко та заступниця директора з виховної роботи ННІ УФСК Тетяна Сівцова.

Про це повідомляє кореспондент пресслужби ННІ УФСК.

Студенти ННІ УФСК підготували різноманітні ворожіння, передбачення та заспівали народних пісень. Віддали й данину традиції - провели веселий ритуал кусання Калити, що є атрибутом зимового Сонечка, енергія якого зменшується, іде на спад, що й символізує надкушена й з’їдена Калита. Після дійства її розділили між всіма присутніми.

- Проводити Андріївські вечорниці в ННІ УФСК - уже багаторічна традиція. Хоча епідемія коронавірусу, на жаль, її дещо підкоректувала. Цьогоріч за підтримки деканату мали щастя цю традицію відновити. Наші студенти- четвертокурсники, які вже мали досвід проведення цього свята, допомогли першокурсникам з організацією різноманітних конкурсів, ворожінь, розваг. Вечорниці вдалися на славу, - поділилася враженнями директорка Музею українського рушника, професорка Наталія Ярмоленко.


Заступниця директора з виховної роботи Тетяна Сівцова розповіла, що задоволена тим, що на захід завітало багато гостей. Вона наголосила на важливості продовження традицій і висловила сподівання, що в наступному році вечорниці пройдуть не менш добре.


Попри значну перерву у святкуваннях вечорниць через дистанційне навчання їх вдалося відновити, задіявши студентів 1-4 курсів. Вони продумали безліч розваг та виявили обізнаність в українських народних традиціях.

Студентка першого курсу ОП “Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн” Ірина Захарченко поділилася своїми враженнями від вечорниць:

- Я щаслива, що в нашому інституті проводяться подібні заходи й що такі традиційні свята, як Андріївські вечорниці, досі мають велику популярність серед молоді.

Автор: студентка 2-ВБ курсу Анастасія Щетініна
Фото: студент 2-ВБ курсу Андрій Найда

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F