Вівторок, 17 травня 2022 00:00

Студентки ННІ УФСК стали учасницями вокальної студії

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Студентки ННІ УФСК Ірина Захарченко та Анастасія Шостя стали одними з восьми учасників вокальної студії "Voices". Групу створили на початку березня. Не дивлячись на це, колектив уже має значні досягнення.

Студентки відточують свої навички та вчаться новому під чітким керівництвом Яни Боровик. Також співкерівниця їхньої студії Анна Прокопчук – звукорежисер та автор слів деяких пісень.

"Склалося так, до нас увірвалася війна, тому попередні плани про концерт до 8 Березня довелося скасувати. Але нам не захотілося довго сидіти вдома. Тож, отримавши підтримку керівництва університету, ми запропонували нашим дітям доєднатися до ідеї створення такої вокальної студії. Як бачите, це 8 талановитих, креативних дітей, які живуть піснею", – прокоментувала керівниця вокальної студії "Voices" Яна Боровик в інтерв'ю телерадіокомпанії "Ільдана".

Історія колективу починається з того, що студентів зібрали всередині лютого для репетиції концерту до дня 8 Березня. На той момент вони мали підготувати лише виступ. Тобто ніяких подальших планів не було. Після початку війни з росією студентам запропонували записати патріотичні пісні, тобто створити музичну збірку. Але згодом ця ідея трансформувалася у створення колективу, який є зараз. На разі в колективі 8 учасників. Це студенти різних інститутів ЧНУ: Ірина Захарченко, Анастасія Шостя, Поліна Панченко, Надія Запрягайло, Олексій Ткаченко, Даніїл Олійник, Руслан Пахаренко та Яна Боровик.

Більшість пісень мають патріотичний та воєнний характери. Деякі досить енергійні, є сольні номери, твори, що виконуються під гітару, та акапельна пісня "Молитва". Репертуар буде змінюватись, додаватимуться композиції будь-якого типу. Конкретно зараз напрямок студії – патріотизм.

«Я неймовірно пишаюсь тим, яку справу ми робимо. Адже наша студія в першу чергу робить все для підняття бойового духу та настрою, ми заохочуємо та надихаємо людей. Ми говоримо про війну, співаємо про війну. Більшість наших пісень орієнтовані саме на те, щоб показати українцям, що всякий може боротись за нашу перемогу. І ми боремось, адже наша пісня – це наша зброя», –прокоментувала учасниця вокальної студії «Voices» Ірина Захарченко.

Стосунки у колективі дружні, учасники стараються триматися один за всіх, всі за одного. Часто мають душевні розмови для емоціонального зближення один з одним. Керівники підтримують ініціативу учасників, кожному, хто має бажання, дають можливість спробувати себе соло. Колектив відкритий для нових учасників.

Їх родзинки – це те, що учасники за такий невеликий час уже мають традиції.

Перша з них – той, хто запізнюється на репетицію, має принести з собою щось смачненьке: печиво, булочки, чайок...

Друга – перший учасник, який приходить на репетицію, завжди ставить самовар. Адже під час репетиції вони завжди п'ють чай.

Третя – для новеньких вокалісти проводять "екзамен". Його суть заключається в тому, що учасник має вивчити вербальні жести Яни Боровик: знаки, які означають "співай голосніше", "чіткіший текст" і т.д.

«Ми зробили дійсно грандіозний старт, про нас уже знає чи не кожен в університеті. Що для мене Voices? Це, перш за все, музика і люди. Зараз я молода співачка, яка вчиться дійсно майстерно робити те, що любить. Voices – це місце, де ти можеш розвивати себе як вокаліст та отримувати колосальну підтримку і feedback від своїх колег. Хоча і колегами ти їх назвати вже не можеш, тому що Voices для мене – це нова музична родина», – прокоментувала учасниця вокальної студії «Voices» Анастасія Шостя.

Вокальна студія вже дебютувала на благодійному заході “Мистецький тил”, що був організований з метою збору коштів для ЗСУ. Квартирник відбувся у п'ятницю 13 травня.

Автор: студентка 1-PR курсу Наталія Бондар

Фото: студент 2-ВБ курсу Андрій Найда і світлини із архіву вокальної студії "Voices"

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F