Четвер, 16 березня 2023 00:00

«Ляжте та дихайте якомога ближче до підлоги», - студентів-медійників навчали безпечної поведінки

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Тренінг «Надзвичайні ситуації: особиста безпека та робота медійника» провели для студентів-журналістів співробітники й курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України 13 березня. Захід організувала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ імені Богдана Хмельницького.

Студенти дізналися про історію ЧІПБ, особливості навчання й практичної підготовки курсантів та їхнє дозвілля. Також майбутні медійники отримали інформацію, як поводитися під час пожежі, повітряної тривоги, ракетного обстрілу та інших надзвичайних ситуацій.

«Ви як майбутні журналісти будете писати про події, до яких залучають пожежно-рятувальні підрозділи. Для цього вам потрібно розуміти специфіку їхньої роботи», – зазначив Олег Мирошник, перший проректор ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля, доктор наук, професор, полковник служби цивільного захисту.

Крім того, курсанти Максим Смілянець і Павло Левченко проінформували аудиторію про правила поведінки під час розливу ртуті й про вимоги до безпечних укриттів.

Олександр Нуянзін, кандидат наук, завідувач лабораторії інновацій у сфері цивільної безпеки, підполковник служби цивільного захисту, розповів про особливості практичної підготовки курсантів ЧІПБ, сказавши, що їх залучають до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій тільки тоді, коли немає загрози життю молодих людей.

«Враження від тренінгу в мене позитивні. Насамперед я не тільки отримала важливу інформацію щодо безпеки під час війни, а й дізналась цікаві та корисні відомості про те, як діяти в разі пожежі, повітряної тривоги, ракетного обстрілу, розливу ртуті», – прокоментувала студентка 2-PR курсу Анна Бондаренко.

Завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко наголосила на тому, що студентів залучають до багатьох заходів, на яких вони не лише отримують теоретичні знання й практичні навички, передбачені освітньою програмою, а й навчаються соціалізуватись, опановувати вміння, необхідні в житті.

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій

Фото: студентка 1-PR курсу Ірина Березенко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F