Понеділок, 08 травня 2023 00:00

Студенти ННІ УФСК провели урок для черкаських школярів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Студенти навчально-наукового інституту української філології і соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до  Всесвітньої ініціативи "Найбільший урок у світі" (World`s Largest Lesson) та стали амбасадорами Всеукраїнської ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки організації AIESEC в Україні.

У рамках проєкту вони спробували себе в ролі вчителів та провели для школярів урок  «Цілі сталого розвитку», щоб «надихнути їх стати поколінням, що змінює світ на краще».

Такі заняття проводилися як он-лайн, так і оф-лайн. Під час уроку амбасадори представили дітям 17 цілей, розповіли про принципи, завдання для їх досягнення, цікаві факти. Детальніше зупинились на цілі 4 «Якісна освіта» та 11 «Розвиток міст і громад». 

«Вважаю, що про такі речі важливо говорити, оскільки вони є ключовими чинниками успішного розвитку країни. Протягом заняття ми з учнями вели палкі дискусії, обговорюючи різні питання, наприклад, щодо якості середньої і вищої освіти,  щодо розвитку нашого міста. Поспілкувавшись із дітьми, можу сказати, що вони справді розуміють суть наявних проблем та хочуть вирішити їх» – поділилася враженнями від уроку студентка 1-Ж курсу Марія Мороз, яка проводила його саме в онлайн-форматі. 

Проєкт не лише дав можливість учням шкіл дізнатися про нові та важливі теми, а й став шансом для амбасадорів випробувати свої комунікативні навички, розширити світогляд, поспілкуватися зі школярами різних вікових категорій та зробити внесок у розвиток суспільства. 

Студент 1-Ж курсу Влад Шевченко зазначає, що такі програми – корисна можливість розвиватися, знаходити нові знайомства, покращувати лідерські якості та долати власні страхи. 

«Рекомендувала стати амбасадорами Всеукраїнської ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки організації AIESEC в Україні нашим студентам, оскільки переконана в їхній здатності змінювати суспільство та світ на краще. Крім того, майбутні філологи, медійники та вчителі отримали позитивний досвід для розвитку необхідних професійних навичок ефективної комунікації», – зауважила директорка навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Оксана Іванченко. 

Також студенти проінформували учнів на теми здоров'я, гендерної нерівності, економіки, екології, миру та справедливості, бідності та інновацій, залучаючи учнів до обговорення та розширюючи їхню обізнаність у різних аспектах життя людей. 

Учениця 8-Б класу Черкаського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №10 Кіра Ющенко поділилася, що такий урок запам'ятався їй цікавим та новим форматом подання матеріалу, і це відрізняється від того, як зазвичай викладають вчителі.

Фото надали учасники уроку

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F