Неділя, 21 травня 2023 00:00

«Жінки, які змогли зробити тил»: презентація книги про жінок на війні відбулася в ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Вікторія Покатіс, журналістка, головна редакторка дайджесту ділової жінки "WoMo.ua", співавторка проєкту «Незламні» й однойменної книги провела онлайн-презентацію для студентів-медійників та філологів.

Подія відбулася 19 травня в змішаному форматі за підтримки кафедри журналістики, реклами та PR- технологій ЧНУ імені Богдана Хмельницького.

«Незламні» – це 30 документальних історій про спротив українських жінок у війні з російськими загарбниками.

«Це єдина зараз книга в Україні, яка не лише про війну, але й про натхнення, про силу діяти. Коли ти її читаєш, то з'являється і мотивація, і сили рухатися далі. Надихаєшся цим скарбом нації, нашими жінками, і розумієш, чому наша країна така крута», – розповіла Вікторія Покатіс.

Співавторка поділилася, що мотивацією створення книги стало бажання зафіксувати події в історії, дати визнання цим героїчним жінкам, перекласти історії різними мовами і розповсюджувати їх по всьому світу та показати, чому ми перемагаємо і переможемо.

«Одна з причин того, що ми перемагаємо – це жінки, які змогли зробити тил»,– додає Вікторія.

Журналістка розказала студентам про історію створення, пошук героїнь, досвід піару, популярність за кордоном, унікальність обкладинки та доброчинну місію книги.

Під час зустрічі вона також поділилася історіями зі своєї журналістської діяльності, а також досвідом, як побудувати кар'єру в медіа, знайти ідею для книги та як журналісту стати письменником.

У ході заходу студенти презентували Вікторії Покатіс мініопитування, в якому реципієнти за обкладинкою книги висловлювали думки щодо її змісту, чим приємно вразили журналістку.

«Такі книги потрібно писати, аби більше говорити про сильних жінок, про те, що вони не жертви, які лише тікають від війни, не слабка стать», – поділилася враженнями студентка 1-Ж курсу Аріана Грищенко.

Доцентка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Олена Погрібна наголосила, що такі зустрічі дуже потрібні для практичної підготовки студентів, адже Вікторія Покатіс поділилася досвідом, який є корисним і для журналістів, і для видавців, і для піарників.

Автор: студентка 1-Ж курсу Ольга Ярмолич
Фото: студент 3-ВБ курсу Андрій Найда

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F