Четвер, 18 квітня 2024 00:00

Тиждень методики провели в ННІ УФСК (ФОТО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Івенти, організовані для презентації нових цікавих методик навчання від студентів, відбулися в навчально-науковому інституті української філології та соціальних комунікацій. Участь взяли студенти 4 курсу спеціальності «014.01 Середня освіта (Українська мова та література)», які ділилися знаннями, здобутими під час проходження педагогічної практики. Заходи відбувались протягом 2-4 квітня.

«Надзвичайно приємним є підбиття підсумків практики, бо це той момент, коли студенти із захопленням розповідають про обраний фах вчителя, а викладачі радіють із того, що більшість цікавих, розумних, креативних випускників планує працювати в школі», — зауважила директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко.

Низку заходів розпочав науково-методичний круглий стіл «Інноватика на уроках української мови в НУШ». Захід відбувся 2 квітня 2024 року. Доповіді висвітлювали важливі проблеми методики навчання української мови в ЗЗСО: застосування новітніх інтернет-платформ для засвоєння матеріалу  на уроках української мови (Щербатко А.О.), використання сюжетно-рольових ігор (Заїченко А.С.) та рефлексії на уроці української мови (Демченко Д.С.), порівняння вправ і  завдань для формування громадянської компетентності учнів на матеріалі кількох підручників для 6 класу НУШ (Атамась К.М.), методи і прийоми формування  культури мовлення вчителя української мови (Федорець Л.О.).

 


«Ми вкотре переконуємось, що наші студенти свідомо обирають фах, виважено підходять до прийняття професійних рішень. Нинішні заходи — це поєднання наукових експериментів, методичних прийомів, розв'язання нестандартних педагогічних завдань, реалізація творчих пошуків, гумор і життєвий оптимізм», — зазначає доцентка катедри методики навчання, стилістики і культури української мови Наталія Руденко.

 


Далі студенти взяли учать в інтерактивному уроці-грі «Десять компліментів професії» 3 квітня. Студентки 4 курсу стали учнями НУШ, розв’язували цікаві завдання, виявляли нестандартний підхід до вирішення педагогічних ситуацій, фантазували й виявляли неабиякі акторські здібності. На кінець змагань команда-переможець отримала приз від дирекції інституту у вигляді смачного сюрпризу.

 

 

Останнім заходом, що відбувся, стало інтерв’ю із вчителем року 2024 (номінація «Українська мова та література») Ольгою Мороковою. Гостя розповіла про свій шлях до професії та особливості вчительської роботи, давала дружні поради, відповідала на цікаві запитання від студентів.  Усі учасники заходу були приємно вражені нестандартністю проведення дійства, де кожен почувався невимушено й легко.

 

 

«Учительська професія є дуже харизматичною, я обожнюю порівнювати її з акторською, оскільки вчитель також має своїх шанувальників, є натхненням для інших», — зазначила студентка 4-А курсу Яна Лосінець.

 

 

Автор: завідувачка катедри методики навчання, стилістики і культури української мови Вікторія Руденко.
Фото: студентки 1-PR курсу Карина Деменко, Софія Кулик та студентка 1-Ж курсу Дарина Медвідь

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F