Четвер, 06 червня 2024 00:00

Ректор вітає з Днем журналіста України (ВІДЕО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко привітав медійників із нагоди професійного свята.

— Сьогодні професійне свято відзначають журналісти України — люди, які в демократичних суспільствах грають роль "четвертої влади".

В Україні історія розвитку журналістики непроста. Українська журналістика — це Василь Симоненко, який залишив своїм колегам і всім нам заповіт "не тліти, а горіть". Це трагічна доля Григорія Гонгадзе, який вже в часи незалежної України віддав за свободу слова своє життя.

Свобода слова — одне із гасел українських революцій часів незалежності. Її виборювали багато поколінь патріотів, а сьогодні віддають за неї своє життя в російсько-українській війні.

Нині журналістика надзвичайно важлива. Ми повинні протидіяти агресивній ворожій пропаганді. Нам потрібні докази про цю війну. А медійники, ризикуючи життям, документують воєнні злочини і воюють у Силах оброни України, як наш студент-журналіст Олександр Коцуконь, який загинув під час оборони Маріуполя.

У Бахмуті загинув і Володимир Мукан — відомий журналіст, кандидат філологічних наук, піар-менеджер, молодший лейтенант Збройних Сил України з позивним "Блискавка", уродженець Черкас. На пошанування його пам’яті ми запровадили конкурс для молоді.

Черкаський національний університет понад 20 років готує професійних журналістів. Колектив та студенти кафедри журналістики, реклами та PR-технологій сьогодні відзначили цей день патріотичним флешмобом. До медіаактивностей долучилися наші партнери — перший заступник голови обласної ради, відомий журналіст Роман Сущенко, заступник директора з якості компанії "Біофарма Плазма" Тетяна Портянко.

Дякую директорці ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксані Іванченко та завідувачці кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяні Бондаренко за те, що українська журналістська спільнота поповнюється фаховими випускниками ЧНУ.

Вітаю з професійним святом всіх журналістів, майбутніх журналістів, їхніх викладачів. Бажаю бути гідними професії і ніколи не пошкодувати про свій вибір! Слава українській журналістиці! Слава Україні!

 

 

 

Джерело: Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F