Середа, 19 червня 2024 00:00

Студенти-медійники вперше захищали кваліфікаційні проєкти в мерії (ФОТО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Публічний захист випускних робіт студентів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбувся в Черкаській міській раді 19 червня.

Свої науково-творчі роботи продемонстрували 10 студентів. Завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко зазначила: «Сьогодні свої проєкти захищатимуть студенти, які навчаються за освітніми програмами «Журналістика», «Реклама та PR у медіагалузі», «Видавничий бізнес та сучасні комунікативні технології». Це гарна нагода продемонструвати свій професійний вишкіл, почути думку стейкхолдерів, передати практичний досвід іншим. Пишаємося кожним випускником і продовжуємо інтегруватися в реальний медійний простір».

 

 

На заході були присутні студенти та викладачі кафедри, стейкхолдери, представники Черкаської міськради: начальниця сектору зв’язків із медіа та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України у Черкаській області, старший лейтенант Служби цивільного захисту Юлія Норовкова, директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко, головна редакторка філії «Суспільне Черкаси» Світлана Калюжна, головна редакторка інтернет-видання «Вичерпно» Анна Романенко, директорка видавництва Черкаської майстерні друку Юлія Чабаненко, шеф-редакторка “Суспільне Черкаси” Ніна Волощук, регіональний HR, бізнес-партнерка «Comfy» Оксана Голованенко, директор ТРК “Ільдана” Валентина Душок, заступниця директора з якості «Biopharma Plasma» Тетяна Портянко та інші.

 

 

Захист кваліфікаційних робіт у ЧМР — перший досвід кафедри, який упроваджено завдяки підписанню меморандуму про співпрацю між ЧНУ та Черкаською міською радою в межах раніше укладеної угоди.

 

IMG 7911

 

Проректор ЧНУ з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло зазначив: «Я щиро тішуся, що ми зараз обговорюємо питання співпраці між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького і мерією нашого міста. Кожен університет пишається своїми випускниками, які реалізовують себе в професії та стають успішними фахівцями. Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій завжди була однією з найкреативніших в університеті, а її випускники активно допомагають розвивати й розбудовувати Черкаси».

Із привітальним словом до випускників звернувся директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов: «Бажаю  впевненості в собі, тому що ви надзвичайно талановиті, розумні, креативні, вам усе вдасться. Бажаю обʼєктивного оцінювання від комісії. Сподіваюся, що після проходження практики в Черкаській міській раді багато хто з вас залишиться в нас працювати».

Профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна подякувала викладачам кафедри журналістики, реклами та PR-технологій за допомогу в реалізації уроків медіаграмотності для школярів і зазначила, що підписання угоди про співпрацю дасть змогу студентам-медійникам проходити практику в стінах ЧМР, а також висловила сподівання, що студенти-медійники візьмуть активну участь у реалізації міських проєктів.

Публічний захист розпочали з демонстрації лімітованої версії нового мерчу кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, який був розроблений студенткою 4-PR курсу Катериною Бондаренко в межах кваліфікаційного проєкту. Рекламна продукція отримала позитивні відгуки від членів комісії.

 

 

Також захищено інші випускні роботи на такі теми: судова тематика, виготовлення тизерів-трейлерів до інтерв’ю, скринкастинг, регіональні новини, популяризація української мови, ведення бізнес-акаунтів у соцмережах, буктоку, букстаграму, літературних блогів та ін.

 

 

Своїми враженнями поділилася випускниця 4-Ж курсу Неля Пилипенко: «Це був особливий момент, я дуже хвилювалася, оскільки такий досвід у мене вперше. Однак я щаслива, що сьогодні показала свій кваліфікаційний проєкт стейкхолдерам, представникам міської ради та, звичайно, викладачам, які були з нами протягом цих чотирьох років. Це тільки початок, далі — більше».

 

 

Автор: студентка 2-Ж курсу Ольга Ярмолич

Фото: студентка 2-PR курсу Олександра Гончаренко, студент 1-Ж курсу Денис Коваль

 

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F