П'ятниця, 28 червня 2024 00:00

Магістрантки-медійниці ініціювали заснування Літньої медійної школи для студентів і старшокласників та провели тренінг (ФОТО, ВІДЕО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Магістрантки катедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького, кореспондентки «Суспільне Черкаси» Дар'я Шевченко й Тетяна Недбайло, ініціювали заснування Літньої медійної школи для студентів і старшокласників.

На першій зустрічі тренерки поділилися своїм досвідом і провели тренінг «Як писати про забудову міста». Захід відбувся 28 червня за участі викладачів катедри та студентів-медійників.

 

 

«Надзвичайно важливо пам'ятати про професіоналізм і знати, як об'єктивно висвітлювати будь-яку конфліктну тему», — зазначила на початку заходу завідувачка катедри Тетяна Бондаренко.

 

 

Під час тренінгу кореспондентки розповіли про підготовку до написання матеріалів та про те, як правильно працювати з офіційними документами.
«Робота над такими матеріалами — завжди складна, оскільки це суперечливі теми з великою кількістю документів та нових понять», — зауважила тренерка Тетяна Недбайло.

Також магістрантки пояснили студентам, як фахово підходити до будь-якої проблеми та до кого звертатися по експертну думку.
«У вас може бути позиція, але важливо обʼєктивно представляти всі сторони конфлікту», — наголосила Тетяна Недбайло.
Спікерка Дарія Шевченко звернула увагу на те, що люди — головне в журналістських матеріалах. Кореспондентка радить спілкуватися з громадянами, які мають чітку сформовану думку, позицію та емоції. На думку магістрантки, залучати експертів та активістів — важливо для якісних матеріалів.

 

 

Для другої практичної частини учасники тренінгу перемістилися на нову локацію - до скверу імені Богдана Хмельницького, звідки відкриваються краєвиди Замкового узвозу й Долини троянд. Заслужений архітектор України, голова правління ВАТ «Черкасцивільпроєкт» Анатолій Нагорний розповів про важливість розуміння журналістами історичних відомостей, збалансованого подання думок. Головний проєктант повідомив про те, що заплановано збудувати в історичній частині міста: житлові будинки, паркувальні місця, магазини сувенірів, гончарню, кафе, паркові зони та ін.

 

 

Максим Титаренко зацікавився проєктом забудови Замкового узвозу. «Цікава ідея з наповненням першого поверху. Кафе, магазин вишиванок, сувенірів, розваги, спорт… Нарешті будуть цивілізовані туалети. Головний архітектор проєкту розповів про те, що тут буде й підземна парковка. У мене є автівка, тому як водій уважаю, що це гарне рішення».
Водночас Олександра Гончаренко розповіла про свої враження так: «Я ознайомилась з історією, яку розповів архітектор цього проєкту. Тут, виявляється, колись жили черкасці. Я хочу, щоб тут побудували красивий парк і це стало місцем для прогулянок».

Студентка 1-PR курсу Дар'я Цимбаліст каже, що відвідувала б такі тренінги частіше, адже вони приносять багато знань: «Мені завжди було цікаво писати журналістські матеріали. Цінно чути досвід людей, які працюють у цій сфері. Важливо знати, як правильно писати про забудову, щоб не стати на чийсь бік та залишатися неупередженим».

 

 

 

 

Авторка матеріалу: студентка 1-Ж курсу Анастасія Донець.
Фото: студентка 2-PR курсу Олександра Гончаренко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F